Superbuurt Post julesdestrooper V2 headerimage

Zeg eens merci met een koekje!

Een dankjewel zeggen met een koekje, uit die gedachte is Jules Destrooper ontstaan. In 1886, toen Jules nog gekend handelaar van koloniale goederen was, bedankte hij al zijn klanten na het plaatsen van een bestelling door ovenvers Amandelbrood te bakken. Het talent voor bakken zat duidelijk al een hele tijd in zijn vingers!

Daar zijn de Lukken

De ondertussen wereldberoemde ruitvormige Natuurboterwafels, die zagen het levenslicht in 1890. Jaren geleden, lang voordat het wereldberoemde Amandelbrood en de Natuurboterwafel van Jules Destrooper uit Lo-Reninge bestonden, bakten honderden West-Vlaamse huismoeders smeuïge boterwafeltjes als nieuwjaarsgeschenk voor hun familie. Jules Destrooper besliste op een bepaald moment een eigen recept uit te brengen. Het unieke deeg - de basis voor de tongstrelende sensatie die je smaakt na het proeven van een koekje - werd gebakken op een Leuvense stoof in een ijzeren wafelvorm. Sindsdien zijn de ruitvormige Natuurboterwafeltjes niet meer weg te denken uit de biscuitwereld.

Superbuurt Post julesdestrooper V2 artikel 01
Wist je trouwens dat deze koekjes eigenlijk dienden om elkaar geluk te wensen in het nieuwe jaar? Daarom worden de befaamde Jules Destrooper wafeltjes in de volksmond Lukken genoemd. Een wenskoekje dus.

Sinds kort kan je trouwens nieuwe Jules’ Pockets Natuurboterwafels in de buurtsupers terugvinden. Het kleinere formaat zorgt ervoor dat je altijd en overal van de overheerlijke Natuurboterwafels kan genieten. Op school, onderweg of tijdens het drinken van een kopje koffie bij de buurvrouw.

Vandaag staat Jules Destrooper uiteraard bekend voor meer dan de wafels alleen. Ook de Parijse Wafel en de Kandijkoekjes in chocolade zijn wereldwijd razend populair. Dat vindt het Koninklijk Hof ook, aangezien Jules Destrooper al sinds 1999 hofleverancier is.

Creatief dankjewel zeggen

Merci zeggen met een koekje, dat gaat niet onopgemerkt voorbij! Dus hop als de bliksem naar de buurtsuper! Maar lief als we zijn, hebben we nog enkele andere creatieve bedankjes voor je klaar. Zo word je de ster van de buurt.

  1. Neem wat stoepkrijt, pak de kinderen erbij en maak een schone tekening voor de buren op straat. Een echte verrassing als ze naar het werk vertrekken.
  2. Ken je het principe van een uitgestelde koffie? Je koopt een koffietje voor jezelf en voor de persoon die na je komt. Zo krijgt een onbekende plots een gratis koffie.
  3. Ligt er sneeuw, heeft het gevroren of ziet de stoep er niet uit? Ruim eens op voor de deur van de buren ook. Gegarandeerd dat je een dikke merci terug krijgt. En misschien een Jules Destrooper wafeltje ook.
  4. Stel een verwenpakketje samen. De lievelingssnoepen, een doosje Jules Destrooper koeken, misschien een flesje, wat borrelhapjes. Liefde gaat door de maag.
  5. In dit overdigitale tijdperk is er niets zo leuk als een kaartje in de bus, een post-it op de spiegel of een brief op tafel.

Ken jij nog andere creatieve manieren om eens goed merci te zeggen? Deel ze met ons.


Superbuurt Post julesdestrooper V2 artikel 02