Superbuurt Post Essity headerimage nl

Okay speelt een grote rol in de wereld van keukenpapier

Ken je het vlindereffect? Waarbij iets klein een grote impact heeft elders? Een vlindertje die in het Amazonewoud zijn vleugels slaat, zou een tornado in Texas kunnen veroorzaken. Zo kan je de gloednieuwe keukenrollen van Okay ook bekijken. Hun nieuwste innovatie, een keukenrol zonder koker, verovert de Belgische buurtsupermarkt. Maar dat kartonnen rolletje eruit halen doen ze niet zomaar natuurlijk. De impact is groter dan je denkt.

Okay hun nieuwste innovatie, een keukenrol zonder koker, verovert de Belgische buurtsupers. En dat brengt heel wat voordelen met zich mee.

De voordelen

 • Geen koker betekent vooral minder afval, wat dan weer beter is voor het milieu. Daarnaast kan er zo meer op het transport, waardoor je minder ritjes hebt. Okay streefde al naar een zo duurzaam mogelijke productlijn, nu gaan ze nog een stapje verder.

 • Een keukenrol met koker is even groot als een rol zonder koker, maar toch kan je drie keer zoveel vellen tellen op een rol zonder koker. Wat dit concreet wil zeggen? Je kan met de nieuwste innovatie van Okay letterlijk drie keer meer koken vooraleer je keukenrol op is. Dit betekent ook drie keer minder afval. Hoera!

 • Moeilijk te vatten dat verschil? Wel, wil je een voetbalveld bedekken met de gebruikelijke keukenrol, dan heb je ongeveer 3321 rollen nodig. Neem je de keukenrol van Okay zonder koker, dan heb je ‘maar’ 1161 rollen nodig. Iemand die het eens wil gaan testen?

 • Per 166 rollen keukenpapier zonder koker bespaar je maar liefst 1 kilogram plastic ten opzichte van 166 rollen met koker. Dit komt doordat er maar liefst 6 gram minder plastic nodig is om het keukenpapier zonder karton te verpakken.

 • Naast plastic, bespaar je ook veel ruimte in je voorraadkasten. Twee rollen kokerloos papier staan gelijk aan zes rollen met koker. Zo heb je nog meer plaats voor al die andere boodschappen van bij de buurtsuper.

Superbuurt Post Essity image01 nl

Keukenrol hacks

Maar wist je dat keukenpapier nog heel wat andere handige extraatjes in petto heeft?

 • Heb je plots onverwachts bezoek, maar staat er niets koud in de koelkast? Maak het keukenpapier van Okay nat en wind het rond een fles. Een paar tellen in de vriezer leggen en je kan je gasten bedienen met een fris en lekker glaasje!

 • Word je guacamole of je sla snel bruin als je ze in de koelkast stopt? Leg dan in het potje of in de krop een velletje keukenpapier. Het vochtabsorberend effect van het keukenpapier zorgt ervoor dat de kleur volledig behouden blijft. Smakelijk!

 • Snel een keukenrolhouder nodig, op de camping bijvoorbeeld? Knip de onderste stang van een kleerhanger door en schuif er de keukenrol over

  Keukenrol keukenhacks
  Keukenrol keukenhacks

 • Huil je ook altijd tranen met tuiten als je ajuinen snijdt? Wanneer je uien snijdt, komt een bepaalde stof vrij die je ogen doet tranen. Die stof zoekt waterbronnen, zoals je traanzakjes. Leg vochtig keukenpapier op je snijplank en je hebt er geen last meer van.

Zo zie je maar dat een kleine verandering soms grote gevolgen met zich kan meebrengen. De duurzame ingesteldheid van Okay past perfect bij het imago van een echte buurtsuper. Daardoor is Okay een superpartner om trots op te zijn, want zij maken een koker van verschil.