maak kans op een jaar gratis boodschappen

Jules Destrooper verspreidt al 130 jaar geLUK dankzij de “LUKKE”

Dit jaar blaast de Natuurboterwafel of ‘Lukke’, zoals hij in de volksmond bekend is, 130 kaarsjes uit. In 1890 toverde Jules Destrooper voor het eerst dit heerlijk krokante koekje uit zijn wafelijzer.

Vroeger was het de gewoonte om als kind je peter of meter te gaan ‘lukken’ of gelukkig nieuwjaar te wensen. In ruil voor deze nieuwjaarswensen kreeg men dunne harde wafeltjes cadeau. Ieder gezin had haar eigen recept en het bakken van de wafeltjes maakte deel uit van een ritueel dat liep van tweede kerstdag tot oudejaarsdag. Het deeg werd gemaakt van bloem, suiker, boter en eieren en moest tot een droge, hardbruine massa geroerd en gekneed worden. Het deeg werd een nacht in de kelder gezet om verder op te stijven, om daarna in een ingevet lukijzer gebakken te worden. Resultaat: heerlijk krokante koekjes!

Vroeger was het de gewoonte om als kind je peter of meter te gaan ‘lukken’ of gelukkig nieuwjaar te wensen.
2b E zine 130 jaar geluk 2 2

Het was Jules Destrooper zijn persoonlijke wens dat deze heerlijke wafeltjes ook buiten West-Vlaanderen gesmaakt konden worden en dat iedereen er het hele jaar door van zou kunnen genieten. Vandaag zetten de beste biscuitiers bij Jules Destrooper die traditie verder, nog steeds volgens Jules zijn originele familierecept.

De Lukke van Jules Destrooper wordt extra in de kijker gezet dankzij haar functie als geschenk voor Weekend van de Klant 2020. Bovendien wordt het koekje dit jaar ook in een speciale feestverpakking gehuld!

Benieuwd naar de producten van Jules Destrooper?