maak kans op een jaar gratis boodschappen

Jules Destrooper: hoe het allemaal begon

Op het einde van de 19e eeuw gaf Jules Destrooper, een bakker en handelaar in koloniale goederen uit Lo, zijn klanten zelfgebakken Amandelbrood om ze te bedanken voor hun bestellingen. Dat koekje viel zó in de smaak, dat Jules in 1886 volledig overstapt naar het bakken van het koekje. Vier jaar later lanceert Jules de Natuurboterwafel of ‘Lukke’, een West-Vlaamse gelukswafel die traditioneel rond Nieuwjaar gebakken wordt. Dit jaar viert Jules Destrooper de 130e verjaardag van dit gelukskoekje!

2a E zine Hoe het begon 1 1

In 1911 kwam Jules Junior aan het hoofd van het bedrijf. De koekjes werden populairder en vermaarder. Na de Tweede Wereldoorlog slaagde Junior erin zijn producten uit te voeren naar de Verenigde Staten. Er kwamen nieuwe klassiekers bij zoals de Parijse Wafel en de Speculoos. Ook werd geïnvesteerd in nieuwe technologieën: de bewaartijden werden verlengd en de deur naar een wereldwijde export stond open.

Onze koekjes zijn te verkrijgen in een tachtigtal landen, van Japan tot in de VS en Zuid-Amerika.

De latere generaties gingen op hetzelfde elan verder en bleven volop investeren in de biscuiterie. Zo bestaat het assortiment vandaag uit 17 soorten en is drie kwart van de productie bestemd voor export. De koekjes zijn te verkrijgen in een tachtigtal landen, van Japan tot in de VS en Zuid-Amerika.

De originele Jules Destrooper recepten blijven tot op vandaag een goed bewaard geheim, maar voor alle koekjes worden alleen de puurste ingrediënten gebruikt. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van bewaarmiddelen, kleur- en kunstmatige smaakstoffen.

Ontdek snel meer over Jules Destrooper.

Benieuwd naar de producten van Jules Destrooper? Download hier onze kortingsbonnen!