Superbuurt Post Coca cola V1 headerimage 02 nl

Het geheime (bbq-)recept van Coca-Cola

Coca-Cola lanceert een grootschalige campagne om de gloednieuwe smaak van Coca-Cola Zero Sugar voor te stellen! Zero sugar, 100% smaak! Met deze campagne wil Coca-Cola alle Belgen de vernieuwde suikervrije variant laten proeven om een antwoord te krijgen op de vraag: ‘Is dit de beste Coca-Cola ooit?’

Maar er is meer! Niet alleen de smaak van de Coca-Cola Zero Sugar wordt aangepakt, er is ook een nieuwe look. De rode kleur staat centraal, de kleur van de letters toont om welke Cola het gaat. Wist je trouwens dat de rode kleur komt van de rode vaten die vroeger gebruikt werden voor cola? Zo was meteen duidelijk dat het niet om alcohol ging. Heb je het nieuwe design al kunnen spotten bij de je favoriete buurtsuper?

Zero sugar, 100% smaak!

Het BBQ-recept

Over het originele Coca-Cola recept van 1886 doen wilde verhalen de ronde. Het werd bedacht door een apotheker en ligt goed bewaard in een kluis in het Coca-Cola museum van Atlanta, en slechts twee personen zouden het volledige recept kennen. In 2007 probeerde een Coca-Cola werknemer (een deel van) het recept te verkopen aan Pepsi, die stapten op hun beurt naar de FBI, waarna de werknemer maar liefst 8 jaar gevangenisstraf kreeg.

Wij serveren je alvast een iets minder geheim cola-receptje: Coca-Cola barbecuesaus. Ideaal voor bij kip, ribbetjes en carbonades. Trommel de buurt bijeen, steek die kolen aan en haal vlees en groentjes bij je favoriete buurtsuper. Maak indruk met je originele bbq-saus en verstom de tafel met al die cola-weetjes.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel azijn

  • 50 gram bruine suiker

  • 3 dl ketchup

  • 3 tenen geperste knoflook

  • 1 eetlepel worcestershire sauce (bonuspunten voor wie het kan uitspreken)

  • 1 theelepel sambal

  • ⅔ blikje cola zero sugar

Bereidwijze

1. Mix alle ingrediënten in een pannetje, maar let wat op en doe rustig. Cola en suiker samen gaat erg bruisen en voor je het weet zit je hele fornuis onder de cola.

2. Laat de saus ongeveer 10-15 minuten inkoken, tot je een dikke, stroperige saus hebt. Ruik je het al?

3. Laat die saus even afkoelen en vertel ondertussen een anekdote aan je gasten. Dat de Mexicanen het meeste cola drinken bijvoorbeeld of dat je enkel in Noord-Korea geen Coca-Cola kan kopen.

4. Barbecue je direct op hoog vuur, smeer dan het vlees in vlak voordat je het van het rooster afhaalt. Anders zal de suiker in de saus verbranden. Barbecue je op laag vuur of indirect (onder de 150°), dan kan je het vlees zo vaak als je wil insmeren. Je kan je vlees natuurlijk ook op voorhand marineren in de saus.

5. Serveer het heerlijke gerecht, zet er de nieuwe Coca-Cola Zero Sugar bij en ontvang complimenten bij de vleet van al je gasten!

Smakelijk! En deel gerust die foto’s van je creaties op onze socials.