Superbuurt Post Guylian V2 headerimage

Guylian, een en al liefde

Wist je dat chocolade endorfine en serotonine vrijmaakt in je lichaam? A chocolate a day keeps the doctor away zeggen ze dan. Stress en spanning verdwijnen bij het aanmaken van deze stoffen als sneeuw voor de zon. Een gevoel dat je ook krijgt bij het omhelzen van je geliefde trouwens! En nu we bezig zijn over liefde en chocolade: ken je het verhaal van Guy en Liliane?

Het is 1958. Een jonge, Belgische chocolatier staat in de wandelgangen bekend voor zijn handgemaakte truffels. Zijn grote liefde Liliane is ook een chocoladefanaat en vooral een groot artistiek talent. Wanneer ze in het huwelijksbootje stappen, slaan ze hun trouwringen in elkaar en vereeuwigen ze hun talenten door een chocolaterie te openen. Het smoorverliefde koppel laat zelfs hun namen versmelten: Guy-Lian ging officieel open. Sindsdien heeft elke praline, elke zeevrucht en elk zeepaardje een romantische vleugje.

Liefde voor de ambacht, liefde voor natuur

Die liefde proef je in de pralines. Wist je trouwens dat de zeevruchten en de gloednieuwe chocoladetabletten 100% natuurlijk zijn? Puur natuur, pure liefde. Maar ook de praliné vulling is pure ambacht. In koperen ketels worden de hazelnoten op artisanale wijze geroosterd.

De bereiding werd voor het eerst toegepast door stichter Guy Foubert en de ervaren Meester Pralineurs die tot op de dag van vandaag achter de ketels staan

De bereiding werd voor het eerst toegepast door stichter Guy Foubert en de ervaren Meester Pralineurs die tot op de dag van vandaag achter de ketels staan, volgen dit recept tot het grammetje op. Wie goed kijkt, ziet dat er op elke praline een authentieke G staat. Het keurmerk!

Maar wist je dat Guylian een echte voorloper is in ethiek en duurzaamheid? Zo zijn de chocolade zeevruchten al palmolievrij sinds 2018. De palmolie-industrie zorgt voor een massale ontginning van duurzame grond, waardoor de lokale bevolking en bedreigde diersoorten enorm veel leefgebied verliezen. De orang-oetans zijn al meer dan twee derden van hun woongebied kwijt, enkel en alleen door het ontginnen van palmbomen.

Chocoladetabletten

Elk jaar rollen meer dan 800 miljoen chocolaatjes van de band, maar sinds kort liggen er ook Guylian chocoladetabletten in de winkel! Daar loop je al eens voor naar je favoriete buurtsuper toch? Niet vergeten, van chocolade word je gelukkig, en nog meer als je die kan delen. Dus ga eens langs bij de buur met een doosje of tabletje.

Superbuurt heeft er weer een partner bij om superfier op te zijn!

Superbuurt Post Guylian V2 artikel 01