maak kans op een jaar gratis boodschappen

CocaCola steunt plaatselijke organisaties bij de gevolgen van de coronacrisis

De coronacrisis sloeg toe op alle vlakken van de samenleving en in alle lagen van de bevolking. Coca-Cola heeft al meer dan negentig jaar vaste voet aan wal in België en Luxemburg en is daarom ook diep vervlochten met die samenleving en de Belgische en Luxemburgse bevolking. Onze steun hadden we al gegeven aan grote organisaties zoals Rode Kruis en de Nationale voedselbanken maar we vonden het echter ook belangrijk om onze steun te verlenen aan lokale initiatieven die ook erg geraakt zijn door COVID-19. Het zijn namelijk vaak deze acties die de moeilijke omstandigheden voor de plaatselijke bevolking een stuk draaglijker maken.

Elk van onze vestigingen doneerde 5000 euro aan een door hun gekozen actie, 40.000 euro in totaal
Cocacola support 01

Concreet kon elk van onze vestigingen; Gent, Antwerpen, Anderlecht, Hasselt, Londerzeel, Chaudfontaine, Heppignies en Luxemburg, één lokale organisatie of actie kiezen om te ondersteunen.

Het verfrissende recept van Nalu al eens geprobeerd?

Coca-Cola in Gent steunt Huize Triest

De productievestiging in Gent besloot het bedrag te doneren aan het gekende Huize Triest. Dit centrum, genoemd naar de stichter van de Broeders van Liefde, biedt onderdak aan mensen die het door omstandigheden erg moeilijk hebben.

Coca-Cola in Antwerpen steunt ‘Creatives tegen corona’

Onze site van Antwerpen koos om ‘Creatives tegen Corona’, kortweg CtC, te ondersteunen. Deze organisatie ontwikkelde in nauwe samenwerking met zorgverleners en noodhulpdiensten eenvoudige patronen voor mondmaskers, beschermpakken en schorten.

Coca-Cola in Anderlecht steunt het OCMW van Anderlecht

Vanuit ons hoofdkantoor in Anderlecht besloten we te doneren aan de plaatselijke afdeling van het OCMW. Hiermee zal de dienst smartphones en tablets kopen waarmee oudere patiënten ondanks de sociale isolatie toch met hun familie kunnen praten.

Coca-Cola in Hasselt steunt Levensloop Genk

Onze site in Hasselt heeft ervoor gekozen om het community-budget te schenken aan 'Levensloop Genk'. Dat evenement ten voordele van 'Stichting tegen Kanker' kon omwille van de coronacrisis niet doorgaan.

Coca-Cola in Londerzeel steunt sociale kruidenier ‘De Buurtwinkel’

Ons distributiecentrum in Londerzeel koos ervoor om de sociale kruidenier ‘De Buurtwinkel’ te ondersteunen. Dit is een buurtwinkel die sinds 2016 elke vierde donderdag van de maand opent en kwaliteitsvoeding en basisproducten aanbiedt voor wie het financieel moeilijk heeft.

Coca-Cola in Chaudfontaine steunt het opvangcentrum Sans-Logis

In Chaudfontaine steunen we het opvangcentrum ‘Sans-Logis’. Deze organisatie zonder winstoogmerk staat dag en nacht klaar om daklozen op te vangen.

Coca-Cola in Heppignies steunt het opvangcentrum Le Figuier

Het opvangcentrum Le Figuier in Marcinelle geeft onderdak aan gezinnen met en zonder kinderen in moeilijkheden.

Coca-Cola in Luxemburg steunt Luxembourg Air Rescue

Onze site in Luxemburg besloot om Luxembourg Air Rescue te steunen. Deze organisatie transporteert coronapatiënten vanuit ziekenhuizen in zwaar getroffen regio’s naar ziekenhuizen in Luxemburg of naburige landen.